De vijf natuurgerichte principes

.

Ik werk volgens de vijf natuurgerichte principes: energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche. 

.

Energie

Alles om ons heen bestaat uit energie. Heeft je lichaam een laag energieniveau, dan kan het niet optimaal functioneren. Je zenuwstelsel ontvang te weinig informatie en je lichaam raakt ontregeld. Het is daarom belangrijk dat deze energie wordt aangevuld en het energieniveau weer in balans komt.

.

Prikkeloverdracht

Vervolgens kijk ik of de prikkeloverdracht in het lichaam goed werkt. De hersenen geven door middel van het zenuwstelsel informatie door aan de verschillende delen van het lichaam.

.

Drainage

Lichaam en geest worden dagelijks belast met allerlei gifstoffen. Om deze goed te kunnen afvoeren, is drainage belangrijk. Bijvoorbeeld door veel water te drinken. Hierdoor worden de afvalstoffen op tijd afgevoerd en kan het lichaam voedingsstoffen opnemen.

.

Voeding

Hoewel de drainage goed kan zijn, kan het lichaam wel de verkeerde fysieke en geestelijke voeding binnenkrijgen. Voor een goed functionerend lichaam is het belangrijk dat iedereen zich bewust is van het effect hiervan.

.

Psyche

Tot slot kijk ik naar de psyche. Ik ga er vanuit dat fysieke, geestelijke, spirituele en energetische aspecten met elkaar verbonden zijn. Behalve de fysieke gesteldheid is dus ook de geestelijke gesteldheid, emoties en gedragspatronen, van belang. Samen onderzoeken we hoe patronen kunnen doorbreken om zo het genezingsproces te voltooien.