Ervaart u tegenwind en wilt u de wind weer mee hebben?

 

U heeft al jarenlang chronische klachten en geen arts kan ontdekken waardoor ze veroorzaakt worden. Is er tegen u gezegd: ĎU moet er maar mee leren levení.
Mogelijk is het wel gelukt om met medicatie (tijdelijk) uw klachten te onderdrukken.
Toch zoekt u naar een andere kwaliteit van leven en vindt u het nu tijd om anders naar uw gezondheid te kijken.

 

Terwijl uw ervaring is dat de klacht aanhoudt, is het op zijn minst een overweging waard om  aandacht te besteden aan de onderliggende oorzaak.


Bij heftige ervaringen in ons leven kunnen wij niet altijd onze emoties een plek geven. Een manier om hiermee om te gaan is om die emoties weg te stoppen.

Op korte termijn is dat een effectieve methode, op lange termijn kan dit leiden tot chronische klachten.

 

Mijn visie is dat mensen zelf hun omstandigheden scheppen, althans sterk kunnen beÔnvloeden. Dat is een onbewust proces. Als er een chronische klacht is, zouden we dan zelf iets doen dat die klacht in stand houdt? Durft u daar samen met mij naar te kijken?

 

Ik daag mijn cliŽnten uit om anders te kijken, zonder in het verleden te wroeten. We doen veel dingen goed, maar als de klacht niet verdwijnt is het zaak om te bekijken of we ook de goede dingen doen.

 

In mijn praktijk zie ik dat cliŽnten weer opleven, dat hun (soms jarenlange) klachten afnemen en dat hun leven weer meer kwaliteit krijgt.